1.הגדרת מטרות: הגדרת מטרות ברורות ומדויקות שנרצה להשיג דרך האימון העסקי. המטרות יכולות להיות קשורות לשיפור ביצועים, התפתחות אישית ומקצועית, שליטה בכלים ושיטות חדשות ועוד.
2.ניתוח עסקי: נערך ניתוח של העסק או התחום בו נמצאים באמצעות כלים כמו SWOT- בניתוח זה כוללים את החוזקות והחולשות של העסק, את ההזדמנויות והאיומים החיצוניים, ואת האתגרים והבעיות הקיימות. הניתוח יסייע לך להבין אילו תחומים ונושאים פתוחים לעבודה ושיפורים.
3.תכנון פעולות: נבנה תכנית פעולה עבור האימון העסקי, כולל משימות ופעולות מדויקות שיש לבצע. יעילות התכנון תאפשר לך לשלב צעדים כדי להתקדם לעבר המטרות הנדרשות.
4.שימור מעקב: הבניית ריטואלים ושגרות מעקב וסקירה שמאפשרות מעקב אחר התקדמות ובקרת ביצועים. ההתנהלות הזו יכולה לכלול כלים ושיטות כמו מדדים ומדרגים, תמונת מצב, תוכניות פעולה ועוד.
5.חשיבה חדשנית: יציאה מאזורי הנוחות מאפשרת השתדרגות. באופן כללי לא ממליצה להישאר בכלים ושיטות ידועות בלבד. יחד, נחשוב בצורה חדשה ויצירתית, לחקור את האפשרויות החדשות שיכולות לסייע להגיע לתוצאות מוצלחות יותר.
6.פידבק ושיפור מתמיד: לכולנו חשוב להיות מוכנים לקבל פידבק, ללמוד ממנו ולשפר את הביצועים. נילמד להיפתח לאנשים ממסביבנו, כולל עובדים, שותפים או לקוחות, לחשוב על העצות והביקורות שהם יכולים לתת.
7.אימונים נוספים: על פניו, אימון עסקי יכול להיות מותאם אישית או קבוצתי. נבחן אפשרויות המתאימות לך, כגון קורסים והדרכות, סדנאות, קבוצות עבודה או פורומים בתחום העסקי הרלוונטי.